06 21 2000 310

Az életre kelthető LEGO játékok kora megérkezett!

Az idő múlásával és a technikai újításoknak köszönhetően egyre összetettebb, egyre többfunkciós játékok állnak gyermekeink rendelkezésére. Ezzel egyidejűleg a gyermekek fejlődésével, fokozatosan fejlődik a gyerekek igénye is az új és fejlettebb játékok iránt, melyekben rendszerint új kihívásokat is találnak. A gyermekek igénye az új dolgok iránt egy állandó és meg nem szűnő vágy.


A LEGO Technic ezt felismerve egy teljesen új dimenzióba helyezte át a LEGO játékok világát. Hiszen a különleges kialakításnak és összeszerelésnek köszönhetően immáron az összeszerelt játék egyes részei is mozgathatóvá váltak. Ez pedig még csak a LEGO Technic történetének a kezdete volt.

Az ötlet, mely megváltoztatta a LEGO-zást!

Az újítás Jan Ryaa-hoz és Erik Bachhal nevéhez fűződik, akik az 1970-es években felismerték a LEGO játékokban rejtőző mindaddig kimerítetlen lehetőségeket. Ők voltak az első, akik a LEGO kockákra nem csupán egyszerű építőelemként tekintettek, hanem olyan alkatrészként, amik egymást kiegészítve egy nagyobb célt szolgálnak, rendszert alkotnak, ezáltal téve lehetségessé a játék egyes részeinek mozgatását.

Hihetetlen részletességgel kidolgozott, távirányítású és mozgatható modellek

A Technic azonban nem elégedett meg ennyivel. Az eredeti ötletet fejlesztve, a technika további igénybe vételével lehetővé tette távirányítású játékok összeszerelését is. Több doboz is már tartalmazza az alkotóelemek mellett azokat a szükséges technikai kiegészítőket, melyek segítségével játékunkat könnyedén távirányítású járművé tudjuk alakítani. A távirányítású játékok között igazi különlegességként szolgál a Hernyótalpas versenyjármű, mely a LEGO kockák átalakíthatóságának köszönhetően rengeteg egyéb formát is felvehet. Mellette a 6x6-os terepjáró vontató is könnyen válhat a gyermekek kedvencévé, hiszen nemcsak, hogy egy robosztus, méretében is jelentős jármű rakható össze az alkotóelemekből, de a távirányítású technika lehetőséget kínálnak többek között a kormányzásra, az előre-hátra váltásra és a támasztékok, valamint a darugém fel-le mozgatására is.

A LEGO fejlesztői emellett azokra is gondoltak, akik nem találnak a távirányítású LEGO járművek között kedvükre valót, hiszen bármelyik már meglévő LEGO Technic járműbe beszerelhető a külön is megvásárolható Power Function motorkészlet, melynek segítségével könnyűszerrel kelthetjük életre kedvenc LEGO Technic – Gyorsulási versenyautónkat, Verseny gokartunkat vagy Bányászrakodónkat. Emellett a LEGO Technic kínálatában felfedezhetünk olyan különleges járműveket, amelyeket csak ritka esetekben találhatunk a játékboltok polcain. A mozgatható vízágyúval rendelkező Reptéri mentőjármű, az emelhető és átalakítható daruval ellátott Claas Xerion 5000 Trac VC traktor, az ultra-sokoldalú darukarral ellátott Mercedes-Benz Arocs 3245-42043 és a Lapátkerekes kotrógép egyaránt rendelkezik az imént említett Power Function motorkészlettel, így rengeteg speciális funkciót működtethetünk csupán pár darab AAA-s elem beszerelésével.

A LEGO Technic névvel ellátott játékok kivétel nélkül precíz részletességgel kidolgozott modellek.

A legtöbb alkotóelemet tartalmazó szett:          LEGO Technic – Lapátkerekes kotrógép (3929 db)

Távirányítású technikával rendelkező játékok: LEGO Technic – Távirányítós, hernyótalpas versenyjármű

                                                                         LEGO Technic – 6x6-os terepjáró vontató

Power Functions technikával ellátott játékok:  LEGO Technic – Távirányítós, hernyótalpas versenyjármű

                                                                        LEGO Technic – Teheremelő helikopter

                                                                        LEGO Technic – Versenyrepülő

                                                                        LEGO Technic – Claas Xerion 5000 TRAC VC 42054

                                                                        LEGO Technic – Mercedes-Benz Arocs 3245

                                                                        LEGO Technic – Lapátkerekes kotrógép 

 

 

A LEGO Technic teljes kínálata IDE kattintva érhető el!